Nieuws

Zomer 2024

 Beste dorpsbewoners, hier zijn we weer met de zomereditie van het ontmoetingsnieuws. Ook dit keer weer de nodige informatie over allerlei zaken die in ons dorp spelen en activiteiten van de verenigingen. En niet te vergeten ons dorpsfeest van 27 t/m 30 juni Wij wensen u allemaal een heel feest een mooie zomer(vakantie) en veel leesplezier!. Heeft u een bijdrage, dan kopie  (uiterlijk) 23 AUG naar marjatis@hotmail.com

Vereniging Dorpsbelang  Eesveen – De Bult
Momenteel is de vernieuwing van De Ontmoeting het grootste project van de vereniging. Dit project heeft een lange aanloopfase gehad, waarna de vergunningsaanvraag in oktober 2023 is ingediend. Omdat er voor de realisatie ook een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk is, duurt de vergunningsverlening tenminste 6 maanden. De verwachting is dat de vergunning in de zomer verstrekt wordt, waarna de aanbestedingsprocedure zal starten. Normaal gesproken zal de sloop van de huidige achterzaal en de nieuwbouw dan dit najaar kunnen starten.
Het realiseren van nieuwe woningen op het Smithy’s terrein gaat helaas niet zo snel als velen zouden willen. De afgelopen periode zijn de plannen van de projectontwikkelaar verder uitgewerkt en doorgesproken met de gemeente. De gemeente is nu aan zet om het bestemmingsplan te wijzigen. Dit zal helaas enige tijd in beslag nemen. De woningbouwcommissie blijft in gesprek met de gemeente om dit proces waar mogelijk te versnellen.
De afgelopen periode heeft Dorpsbelang samen met Kleinsmit Media gewerkt aan een website waarop u in de toekomst actuele informatie van Dorpsbelang kunt vinden. De website is al live (eesveen-debult.nl), maar moet nog beter gevuld worden. Hiervoor zijn we nog op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om teksten voor de website te schrijven. Indien u zich wilt aanmelden als vrijwilliger voor het schrijven van website teksten (of u wilt aanmelden als lid van de vereniging) kunt u zich melden bij Anne-Marie Schellekens via mailadres secretaris@eesveen-debult.nl .

Werkgroep Groen & Verkeer>
Eind vorig jaar is veel overleg gevoerd door de werkgroep Groen & Verkeer.
Hierbij een korte samenvatting.
Mr. Gerritsweg
Met de aanwonenden van de Mr. Gerritsweg is gesproken over de inrichting van het groen aldaar.
De wensen van de aanwonenden zijn geïnventariseerd en meegenomen in het ontwerp.
Gemeente:
– De plannen voor de inrichting en de komborden zijn zover dat naar de budgettering gekeken kan worden. Als duidelijk is wat het gaat kosten, gaat de werkgroep naast de door de gemeente toegezegde subsidie, proberen het resterende geld bij elkaar te krijgen om ook daadwerkelijk iets te kunnen realiseren.
Het wegdek van de Bultweg staat op de planning voor een onderhoudsbeurt. Een vooroverleg met enkele aanwonenden, de werkgroep en een bestuurslid van de vereniging heeft plaatsgevonden. De gemeente heeft toegezegd een inloopavond te organiseren voor omwonenden. Communicatie hierover volgt nog.
Kunst:
De werkgroep heeft een eerste overleg gehad met de kunstenaar die de komborden en het kunstwerk zal realiseren. Inmiddels liggen de eerste schetsontwerpen ter visie bij de werkgroep. Nadere informatie hierover volgt nog.
Overige zaken:

Het voorjaar komt er weer aan dat betekent dat de eikenprocessierups weer actief wordt. Wanneer dit overlast geeft kan de gemeente benaderd worden via:

Ten slotte nog een oproep aan de hondenbezitters van ons dorp.

Ons dorp heeft een meer dan gemiddelde hondenpopulatie en dat is prachtig, maar dat brengt ook een hoop hondenpoep met zich mee. Doe je dorpsgenoten een groot plezier en ruim de hondenpoep van je hond binnen de bebouwde kom op. Zo houden we ons dorp netjes en gezellig.

Hartelijke groet,   Jolanda, Sierd, Hendrika, Stephen en Hanneke.

Koffiemorgen
Hallo Allemaal
Het is alweer bijna zomer. Gelukkig hebben we ook alweer mooi weer gehad. Normaal gesproken liggen we in de zomerperiode 2 maanden stil met de koffie ochtend maar dit jaar NIET.
WIJ GAAN GEWOON DOOR!!!!!!!!!!Iedereen is welkom op de laatste vrijdag van de maand vanaf 10.00 uur. We zijn heel blij dat vele mensen het gezellig vinden. Als je eens een keer zin hebt in een gezellig bakkie koffie met wat lekkers, ben je van harte welkom. Neem gerust iemand mee. Je bent niks verplicht, vind je het niet leuk dan kom je de volgende keer niet weer.
Groetjes en tot ziens op de koffieochtend in de Ontmoeting.

Vrouwengroep “Rondom de Eese”.
Het eendagsbestuur had schrijver Johan Veenstra uitgenodigd in maart, die smeuïge verhalen uit eigen werk vertelde in het Weststellingwerfs. Gelukkig kon iedereen dat wel volgen en konden we na afloop ook zijn boeken kopen om nog eens na te lezen. We hadden wederom een gezellige avond.
In april een heel interessant verhaal van Clary Fidder met haar blindengeleidehond Mr Flipse over hoe ze zich in het dagelijks leven redt met allerlei slimme hulpmiddelen via Bartimeus en met Mr Flipse zelfstandig kan reizen. Ook over het KNGF niets dan lof over de opleiding van hulphonden waar ze mooie foto’s en filmpjes van liet zien. Ze had info over en boekenleggers van het KNGF en leeshulpjes van Bartimeus als reclame voor geïnteresseerden meegenomen, die gretig aftrek vonden.
Eind april zijn we op excursie naar De Kluif geweest met een klein clubje deelnemers, een heel interessante rondleiding, leuk om kijkje achter  de schermen te kunnen nemen. Janetta gaf ons uitleg over hun pension, de opvang van zwerfdieren en hun samenwerking met o.a. Stichting Dierenlot.
Op 31 mei hebben we de jaarafsluiting met huldiging van een 40-jarige jubilaris; Gretha Veurman. Natuurlijk ook nog een leuke activiteit en  daarna gezellig samen eten bij De Steen in Willemsoord.Nu gaan we vakantie vieren en starten het seizoen weer met de fietstocht op 23 augustus. Ook voor de 2e helft van 2024 hebben we weer  enthousiaste sprekers gevonden, de 1e bijeenkomst van het najaar staat op 10 september gepland. Schuif maar aan als je ook een keer de sfeer wilt komen proeven. We wensen iedereen een zonnige vakantie toe!

Feestvereniging Eesveen..
Het dorpsfeest  is dit jaar op 27-28-29-30 juni 2024. Natuurlijk hopen we elkaar daar ook te ontmoeten. Het thema van de optocht is “Disney”.
Voor verdere activiteiten en informatie van de feestvereniging  ook de activiteiten
van de kindercommissie verwijs ik naar de website, www.feesteesveen.nl daar kunt
u alles vinden. We hopen op een grote opkomst, mooi weer en een prachtig feest!

 

Hallo jongens en meisjes.

Aansluitend nog een berichtje over de komende tentdienst.

Want het laatste weekend van juni is het dorpsfeest in

Eesveen. Veel van jullie kennen dat misschien wel.

Op zondag 30 juni is er een TENTDIENST. Dit is een kerkdienst in de tent waar van allerlei leuke dingen gaan gebeuren. Er is een leuke zanggroep.

Maar dat zij allemaal groet mensen. Nu zou het zo fijn zijn als er ook een zanggroep(je) van kinderen is die een lied zingen. Er zijn wel kinderen die hier al eens eerder aan mee gedaan hebben. We gaan het lied: “Volg het spoor” zingen van de cd spoorzoeken. Je kunt het ook op you-tube vinden. Zo kun je thuis alvast oefenen bijv.: https://www.youtube.com/watch?v=kDxRbGoed6Y. En je gaat het vast nog wel op school zingen. Dus als je het leuk vindt doe dan mee in de tentdienst op zondagmorgen 30 juni. Het begint om 10.45 uur.

Opgeven kun je bij Femmy Volkers (oma van Julian, Sophie en Melle)

mail naarhvolkers5@outlook.com of naar 06 29150750.

 

 

Begrafenisvereniging Eesveen.
Per 1 mei 2010 mocht ik als opvolgster van Klaas Dedden uw klokkenluidster zijn
bij begrafenissen. Omdat de mensen tegenwoordig nogal wat reislustig zijn, is een helpende hand welkom. Eerst heeft Teun Otten geholpen en daarna Hendrik-Jan Snijder. Voor mij is nu de tijd aangebroken om ook te bedanken. Ik zal het wel en wee zeker missen, maar vaak heb je niets te willen en dat is maar goed ook.
Ali Veenstra.
18 mei 2024

Spelletjesmiddagen.
Iedere tweede donderdag in de maanden september t/m april komen we samen  in de Ontmoeting. De spelletjesmiddag heeft nu een vakantiestop maar begint weer in september.
Hier alvast de data voor het volgend jaar dan kunt u die vast vastleggen in uw agenda.
Op 12 september  is de eerste keer weer.  Dan 10 oktober, 14 november ,
12 december, 9 januari de eerste keer in het nieuwe jaar. Dan 13 februari en 13 maart . En op 10 april alweer de laatste van het seizoen.

Doppen sparen
Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor  de opleiding van hulphonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij De Ontmoeting of bij Janny Groen. Pas op Janny en Jan zijn verhuisd naar Binnenweg  nr 6.  Je steunt niet alleen de opleiding van de geleidehonden en hulphonden  maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al tienduizenden euro’s opgeleverd. Helpen jullie ons weer vrolijk verder sparen.?!
www.kngf.nlhttp://doppenactiekngf.nldoppenwel.htm

Opa en Oma.                                                                                                          (gelezen in senioren contactblad PCBO afd Steenwijk)

Goedendag, u luistert naar het antwoordapparaat van […….]

Wij zijn momenteel niet bereikbaar. Om u beter van dienst te zijn, kunt u gebruikmaken

Van een van de volgende codes.

–              Ben je een van onze kinderen: toets 1

–              Als we op de kleinkinderen moeten passen: toets 2

–              Als jullie onze auto dringend nodig hebben: toets 3

–              Als we de was en de strijk moeten doen: toets 4

–              Als we bij jullie thuis moeten oppassen: toets 5

–              Als we de kinderen van school moeten ophalen: toets 6

–              Als er voor a.s. zondag een taart gebakken moet worden: toets 7

–              Als jullie allemaal naar huis komen en willen mee-eten: toets 8

–              Als vader een klein klusje moet doen: toets 9

–              Als u een van onze vrienden bent: toets 10 en spreek een boodschap in na de pieptoon.  We bellen u terug zodra we tijd hebben.!!          (ingezonden door Ali Veenstra)

 

Protestantse Evangelisatievereniging  Eesveen.
De tentdienst is al vele jaren een traditie die niet mag ontbreken in het programma van de feestverenging  van Eesveen.

Dit jaar is het D.V. zondagmorgen 30 juni.
Dominee Mark Boersma uit Beilen gaat voor en het thema van de dienst is
UNDERCOVER! Dit beloofd wat ….!Muzikale medewerking hebben we dit jaar van de gospelgroep” Living Water” uit Genemuiden o.l.v. Harry Stijf .Samen zingen komt natuurlijk ook in het programma voor. Iedereen is natuurlijk van harte welkom, dus noteer de datum alvast in je agenda. De toegang is gratis ( al houden we wel een collecte) Dus: 30 juni om 10.45 uur in de feesttent op het sportterrein.  Tot ziens in de tent!

Kerkdiensten
De kerkdiensten in De Ontmoeting gaan in de zomer gewoon door. Diverse predikanten hebben toegezegd om voor te gaan. Verderop in de agenda kunt u lezen welke predikanten dat zijn.  En dan nog even dit: zondag 8 september willen we graag weer een uitgebreide bloemengroet organiseren. Mocht u iemand weten (in Eesveen) die wel een bemoediging of bedankje verdient dan horen we dat graag van u .  Geef die naam (en eventuele reden) dan aan ons door. Het liefst via kerk@deontmoetingeesveen.nl  Meer hierover komt in het volgende Ontmoetingsnieuws. Eerst nog genieten van een mooie zomer.

 

  Mededeling van de Raad van Kerken.